angelside Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 Witam serdecznie, Jest to mój pierwszy post na tym forum i zarazem pierwsza wogole samodzielna praca w 3ds max i tu chcialbym poznać waszą opinie, posłuchać się rad oraz zadać kilka pytań: 1. Jak widać na rysunku rama okna nie daje cienia wewnątrz pomieszczenia, chociaz na zewnątrz dałem światło, v ray light i free spot (to z promieniami równoległymi, zaznaczałem wszedzie shadow on i vray shadow, oraz oczywiście opcje transparent shadow. Szyba jest zrobiona v rayowsko - czarny difuse i biały refrakcja strasznie mnie to irytuje i jednocześnie zabiera renderowi realizmu. 2. Jak widać stworzylem sobie tutaj jakies mebelki, a są one wziete z katalogu który dostałem w sklepie z meblami i chcialbym uzyc je w innym projekcie, jak je zeimportować do innej sceny? 3. Jakie jeszcze macie rady aby rendery mialy wiecej realizmu? Strasznie mnie drażni sztuczność wszystkiego co uzyskałem na tym obrazie. Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi, Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 24 Kwiecień 2008 Share Napisano 24 Kwiecień 2008 na początku zapoznał bym sie z tym tutkiem i poczytał jeszcze trochę o silniku vray-a np. tu www i zdecydowanie lepiej by było jak byś umieścił ten temat w dziale WIP [Worki In Progres] tam o wiele więcej ludzi zagląda i jest on specjalnie przeznaczony dla takich praca jak twoja... Pozdro i miłej pracy życzę jak już skończysz tą prackę to umieśc tutaj Finalny Efekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi