Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

Jest to mój pierwszy post na tym forum i zarazem pierwsza wogole samodzielna praca w 3ds max i tu chcialbym poznać waszą opinie, posłuchać się rad oraz zadać kilka pytań:

1. Jak widać na rysunku rama okna nie daje cienia wewnątrz pomieszczenia, chociaz na zewnątrz dałem światło, v ray light i free spot (to z promieniami równoległymi, zaznaczałem wszedzie shadow on i vray shadow, oraz oczywiście opcje transparent shadow. Szyba jest zrobiona v rayowsko - czarny difuse i biały refrakcja strasznie mnie to irytuje i jednocześnie zabiera renderowi realizmu.

2. Jak widać stworzylem sobie tutaj jakies mebelki, a są one wziete z katalogu który dostałem w sklepie z meblami i chcialbym uzyc je w innym projekcie, jak je zeimportować do innej sceny?

3. Jakie jeszcze macie rady aby rendery mialy wiecej realizmu? Strasznie mnie drażni sztuczność wszystkiego co uzyskałem na tym obrazie.

Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi,

Pozdrawiam

Marek

pokojhi4.jpg

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na początku zapoznał bym sie z tym tutkiem i poczytał jeszcze trochę o silniku vray-a np. tu www i zdecydowanie lepiej by było jak byś umieścił ten temat w dziale WIP [Worki In Progres] tam o wiele więcej ludzi zagląda i jest on specjalnie przeznaczony dla takich praca jak twoja...

Pozdro i miłej pracy życzę jak już skończysz tą prackę to umieśc tutaj Finalny Efekt :)