Napisano 27 Kwiecień 200816 l Witam Jako jest to moj pierwszy post na tym forum, Przedstawie sie, jestem poczatkującym grafikiem, mozna by powiedziec raczkujacym w temacie. Mam zamiar stworzys sobie szyld (na poczatek). Wywiercilem juz dziury na kolka ktore beda mocowane na belce. Ale za cholere nie podoba mi sie ta plaszczyzna, wiec tu rodzi sie pytanie jakiego narzedzia mam uzyc aby je postrzepic i nadac mu ksztalt starego drewna, bo to wyglada jak by bylo meblowe ? I czy ktos posiada moze teksture starego drewna ? Bo ta nie wiem czy jest ladna ? Sami ocenicie. I jeszcze jedno pytanko czy jak mam miare w cm? To tak samo wychodzi jak w real-u? Z góry dziekuje za pomoc
Napisano 27 Kwiecień 200816 l Materiał blend, mat drewna+dirt map. W dziale texturing&lighting masz linki do darmowych teksturek. Najlepszy kształt nadasz drewnu edytując siatkę "ręcznie". Te otworki, chyba za małe?
Napisano 28 Kwiecień 200816 l Prawie sie udało Oto efekt: Zstanawia mnie jedno, dlaczego tekstury sa rozmyte? U mnie wygladaja ladniej? I mam pytanie Jak dodac napis? Nie potrafie sobie z tym poradzic :/
Napisano 28 Kwiecień 200816 l Przeczytałeś to co napisalem? Napis przez materiał blend. Tekstury rozmyte, bo nie zastosowałeś mapowania. Modyfikator UVW Map lub jak będziesz bardziej zaawansowany Unwrap UVW. Powodzenia.