Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

To mój trzeci dzień z 3dsmaxem i mam bardzo smieszny problem. Po zrobieniu kilku tutoriali oswoilem sie z interface'em juz troche i chcialbym zrobic jakiś swój pierwszy model. Problem w tym, że poki co potrafie jedynie stworzyć gotowe bryły, a chcialbym stworzyć swój wlasny "zaawansowany" ksztalt a widzialem na za bardzo zaawansowanych videotutkach że ludzie robią to przy pomocy łączenia liń i kształtów w bryły... Jak połączyć kształty i linie w bryłę?

Pozdrawiam

Muniek

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 857
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witaj.

Musisz polaczyc Twoje linie i ksztalty w "jednosc" za pomoca attach. Oczywiscie w celu uporzadkowania docelowego ksztaltu korzystasz z opcji tj. trim, cut, weld itp. (sprawdz pod przyciskiem F1-dostaniesz esencje danych funkcji). Z racji ze nie mialem przez jakis czas stycznosci z maxem nie mam pewnosci czy nie musisz zrobic convert'a do spline...

Ale chyba musisz:P heh

Powodzenia.

Pamietaj o F1 ;)

Napisano

robisz jedna linie... pozniej klikasz CREATE LINE. robisz druga. zaznaczasz vertexy (te kropki :p) i klikasz FUSE. i sie lacza. a pozniej ten ksztalt zaznaczasz i dajesz modfikator extrude :) i masz bryle :P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.