mkeruj Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Witam Natknąłem się na coś takiego kilka razy, ale dopiero w tym momencie jestem pod ścianą: Importuję sobie modele ze strony producenta kibli pobrane, a tu się okazuje, że po sflipowaniu złych normali nie daje się w żaden spsób wygładzic tego modelu. Nie działa ani smooth, ani subdivision, nie mam pomysłu co z tym zrobić, a nie mogę zignorowac, bo na tych materiałach będzie to bardzo widać. Niech mnie ktoś poratuje swoim doświadczeniem z łaski swojej. Zaznaczam tylko, że to zjawisko dotyczy tylko kilku-kilkunastu procent 3ds-ów. Reszta otwiera się jak trzeba. Link do modelu (większość już poflipowana): http://depositfiles.com/files/5078310 (105KB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 3 Maj 2008 Autor Share Napisano 3 Maj 2008 Cóż, widzę że założenie forum, że rozwiązujemy ambitne problemy jakoś się nie sprawdza. Szkoda, bo jak dotąd miałem lepsze zdanie o użytkownikach forum, a tu widzę że najcenniejszą radą jest "popraw podłogę"... Pozdrawiam mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 zwelduj wszystkie vertexy umywalki... i popraw podłogę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 3 Maj 2008 Autor Share Napisano 3 Maj 2008 Popatrz A czego ja tam nie wyczyniałem 3 dni burzy mózgu i nic.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi