Napisano 29 Styczeń 200421 l To znowu ja teraz mam problem bo niemam ani stacju dyskietek ani cd-roma a potrzebuje zainstalować wina na dysku jedyną możliwością jest podłączenie go do drugiego kompa i przegranie danych z dysku, czy ma ktoś jakiś pomysł albo jakeś pliki które wystartują kompa przy uruchamianiu pod dosa!
Napisano 30 Styczeń 200421 l A to nie łatwiej podłączyć cdrom z drugiego kompa?? I jakiego wina chcesz instalować??
Napisano 30 Styczeń 200421 l Przegrywanie systemu opcja Kopiuj lub podobnymi technikami (drag\'n\'drop !!!) to juz skrajna desperacja, z ktorej i tak nic nie wyjdzie. Jesli nie mozesz zrobic najprosciej - czyli tak, jak napisal Master. Mozesz sprobowac troche bardziej desperacko: UWAGA: Da sie to zrobic tylko z Win 98 ! 1. zamontuj swoj dysk w tamtym innym komputerze 2. sformatuj i zainstaluj na nim windows OD POCZATKU. 3. KONIECZNIE skopiuj na ten dysk cala plyte instalacyjna windowsa !!! 4. (teraz zgroza) podlacz dysk do swojego kompa i uruchom. 5. Modl sie! 5a. podczas uruchamiania i rozpoznawania sprzetu system bedzie prosil o dostep do plikow insytalacyjnych - wskazesz je na dysku (w folderach skopiowanej instalki windowsa). 6. Po jakichs ~trzech restartach Twoj win98 powinien sie \"zaaklimatyzowac\" do nowego kompa! Robilem juz takie rzeczy i raczej sie to udaje, pod warunkiem ze Twoj komp jest sprawny (płyta, porty czy RAM). Enjoy!
Napisano 30 Styczeń 200421 l Autor Ja też takie coś juz kiedys robiłem ale teraz mam zupełnie inną sytuację problem w tym że niemam z czego bootować kompa. niemam stacji dyskietek ani w jednym ani w drugim kompe, mam ale sie zepsuła:) a cd-rom to mam tyle że kiepsko czyta. Potrzebuje czegoś takiego co pozwoli wystartować mi kompa w dosie, zamierzam zainstalować win 95, a on nie jest bootowalny. Więc potrzebne są pliki bootowalne!!
Napisano 30 Styczeń 200421 l po prostu brak mi słów... A zeby zainstalowac w95 musisz posiadac dyskietke startowa spod win95 (nie win98!) albo starego DOSa na dysku. Na prawde nie wiem jak ci jeszcze moge pomoc - wez te dwa kompy wywal na smietnik, albo poskladaj z nich jeden dobry, albo kup sobie jeden NOWY porzadny sprzet. P.S. koszt zakupu stacji dyskow to ~25zl
Napisano 1 Luty 200421 l Autor wiecie co potrzebuje porady jakie pliki wgrać na dysk aby załadował się dysk do dosa z resztą to już sobie poradze!!.....
Napisano 1 Luty 200421 l command.com autoexec.bat keyb4.ini( chyba ini) ogolne przejrzyj jakie pliki tworzy przy dysku startowym.
Napisano 2 Luty 200421 l Autor Próbowałem juz przegrać pliki z dysku startowego na dysk twardy ale nie poskutkowało:(
Napisano 2 Luty 200421 l Ja bym od kogoś pożyczył stacje Cd-Rom, zbootował se kompa z płyty Win98 i zainstalował go.