thud Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 dzis w robocie wsiadlem na kompa znajomej, chcialem wlaczyc dysk C i wchodzac do niego wywalilo mi komunikat avasta ze jest robak (plik ka1nk.bat) i ja usunalem go ;/. Z tego co sie domyslam to byl plik dzieki ktoremu pracownicy nie maja dostepu na dysk C, tylko admin. Teraz jak chce sie wejsc w dysk C to wywala komunikat: "Za pomoca jakiego programu chcesz otworzyc...ble ble" (tak jakby go nie wykrywal) Jak wrocic do poprzedniego stanu? Da sie jakos wrzucic ten plik tam spowrotem? Teoretycznie mam prawa administracyjne tutaj i ja za to wszystko odpowiadam ;/. Tyle ze jestem dzis pierwszy dzien i nie zostalem o niczym takim poinformowany Moze ktos wie jak pomoc? :) I czy brak tego pliku ma jakies powazne konsekwencje? :D
Knysha Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 Mialem to samo. Polecam NOD'a - http://www.eset.pl/nod32/produkty/nod32-dla-windows.html
thud Napisano 12 Maj 2008 Autor Napisano 12 Maj 2008 a jesli zrobie tak ze skopiuje ten plik z innego komputera (obok tez jest komp i tak samo wyskakuje komunikat) i wkleje go do tego starego to bedzie wszystko ok?
Rekomendowane odpowiedzi