Napisano 1 Luty 200421 l a oto dziwna opowiesc z dziedziny co to saygon i jego komputer przezyli i co saygon wtedy zobaczyl a komputer zrobil. mam 512 mb ramu, oki bios wykrywa, winda wykrywa, ale no i wlsnie to ciekawe ale. w opcjach menadzera zadan jest opcja wydajnosc. tam mam ... 256... z teog co mi wiadom to raczj powinno byc 512. a teraz niech ktos nadry powie mi co jest grane. bo ja juz nie wiem.
Napisano 1 Luty 200421 l Autor raczej nie stara bo wczesniej z tego co pamietam bylo oki.a windows normanie poza tym to wuykrywa ze mam 512. a systemik to winda 2k sp5. plytka to msi - k7 -d maseter. zadziwia mnie to zjawisko chyba renstal systemu mi zpstaje.
Napisano 1 Luty 200421 l poczekaj spytam sie jeszcze na forum poswieconym takim sprawom, jak cos napisza to dam znac
Napisano 1 Luty 200421 l nie wiem czy moge pisac (zeby pozniej nie bylo ze reklame robie albo co :]) -- p.s. mozesz podac troche wiecej danych o sprzecie?
Napisano 1 Luty 200421 l Autor mozesz spokojnie dawac linki. sprzet plytka msi k7 d master( dual) 2 atlonki 1,6@1,8(144mhz) ram kingstone 266 512 ddr cl 2,[email protected] twardziele maxtor ata 150 120 gb baracuda III 20 gb zasilacz chiftec 420 pcv active dual fan grafika gforse 2 mx 400 chlodzny pasywnie podkrecony do granic jego mozliwodsci. chyba wszystko no i z przdu papst 175mm srednicy - 48V@12 z tylu na gorze papst 12cm 12 V na prockach to jakies wentyle coolermastera duze i w miare ciche. dyski chlodzone pasywnie przy uzyciu ciagu kominowego i najwiekszych radiatorow jakie dorwalem w elektronicznym.( duzo waża)
Napisano 2 Luty 200421 l heh tez milam taki problem ze z 512 sie robilo 256 mb poprostu mainbord rozpoznawal tylko 256 mb na kazdym slocie ( to bylo maximum) jak mu dalam 512 to bral pod uwage 256 i traktowal ten 512 ram jak mniejszy heh przyczym stalam glupio w tej sprawie bo kupilam sobie wtedy 3 x 512 w efekcie milama 3x 256 ... no takie rzeczy stoja zwykle ( jak kupisz nowe) w manual (opisie mainborda)
Napisano 2 Luty 200421 l Autor nie mj wuykrywa do 1 giga na slocie, ale bajer jest taki ze na poprzednim sysyemie to wykrywal 512 bios tez 512 wykrywa wszystko pozamenadzerem zadan-wydajnosc.
Napisano 2 Luty 200421 l qrcze, gupio mi bo tam tylko dali rade zeby inny system instalnac jutro jeszcze pojde sie spytac do znajomego, jak to nic nie da to niestety...nie pomoge w zaden sposob
Napisano 2 Luty 200421 l Autor to nie jest zaden problem bo to tylko kwestia reinstalki, bo poprzednio bylo dobrze. podalem ten topick jako ciekawostke co winda moze wyprawiac.
Napisano 3 Luty 200421 l Autor ale jak ktos ma sensowne wytulmaczenie tego fenoment to chetnie poslucham.