Napisano 23 Maj 200816 l hej, robie sobie taka prosta mapke we flashu. Calosc jest podzielona na wojewodztwa, jak najezdzam na ktores, zmienia kolor i pojawia sie opis. Problem w tym, ze kazde wojewodztwo to osobna wartswa, a napis wyjezdza poza obaszar wojewodztwa w zwiazku z tym, jesli dana warstwa lezy ponizej innej napis zostaje przykryty przez to wojewodztwo, ktore lezy na wyzszej warstwie. o matko, mam nadzieje, ze ktos to skuma. jak taki problem rozwiazac, czy mozna zrobic tak aby zadne wojewodztwo (warstwa) nie przykrywala napisu poprzedniego? mapka wyglada tak: napis "mazowieckie" zostaje przykryty przez warstwe "kujawsko-pomorskie" www.tuhka.pl Edytowane 23 Maj 200816 l przez fred_000
Napisano 23 Maj 200816 l Link się nie ładuje. Nie wystarczy napisu umieścić na warstwie nad wszystkimi województwami? (wnioskuję z opisu, że to najprostszy sposób.
Napisano 23 Maj 200816 l Autor M@ti, sprobuj jeszcze, bo u mnie na 2 kompach sie normalnie laduje. Faktycznie i potem odwolywac sie z kazdego movie clipu do klatki z konkretnym opisem poprzez as. Dzieki, glupie pytanie ale jakos no nie pomyslalem o tym. Zobacze, czy mi wyjdzie.
Napisano 23 Maj 200816 l Nie klatki z poszczególnym opisem. Bleee.. stwórz sobie klasę do napisów i przy mouseover twórz napis w odpowiednim mscu. nie będziesz wtedy przechowywał niepotrzebnych danych w pamięci i znikną też kłopoty z przysłanianiem. Ale jeśli musisz na warstwach i wcześniej predefiniować to ułóż wszystkie napisy w warstwie wyżej w każdej klatce inny napis w innym mscu i przesuwaj tylko klip w odpowiednie msce.