Gość ptr Napisano 2 Czerwiec 2008 Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Poszukuję tutoriala o tworzeniu czegoś takiego jak lody z automatu, konkretnie chodzi mi o to co jest w tym video http://www.youtube.com/watch?v=6T6C87mtcjw czas 2:52, jak jest nakładana ta pianka. Potrzebne mi to do animacji. Wiem ze trzeba bedzie uzyc czasteczek - Particle systems ale nie wiem ktorych i jak, zeby przyjmowaly taki kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 cześć nie ma potrzeby rzucać się na partikle w tym konkretnym przypadku można szybciej i sprawniej: 1. Tworzysz sobie kształt tego gluta jak na filmiku 2. Nadajesz mu modyfikację ffd box z dostatecznie dużą ilością pionowych podziałów 3. Ustawiasz punkty kontrolne ffd, tak żeby tworzyły jakby lej; u góry wąskie na dole zostawiasz szerokie 4. Animujesz położenie Lattice'a tak, żeby szło od góry do dołu - będziesz widział jak FFD-siatka oddziałuje na gluta no i tyle ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi