Napisano 2 Luty 200421 l Yo mam problem z komputerem po paru minutach zawiesza się, jagby przestaje dawać znaku życia, cd-rom nie odpowiada, modem ma wyłączone światełka, klawiatura też nic, kursor stoi w miejscu, dzieje się tak po paru minutach od włączenia kompa. Myślałem że to wina karty graficznej, zobaczyłem że wiatraczek jest spalona, wymieniłem karte (gforce 2 MX400) na wiele starsza karte PCI, ale błąd nadal się powtarza co może być przyczyną??
Napisano 2 Luty 200421 l az sie chce zakrzyknac - ten czlowiek znowu ma problem z komputerem!!! :) Mnie od razu nasuwaja sie dwie glowne przyczyny: Na 99% moze to byc przegrzanie procesora - sprawdz czy wiatrak jest dobrze przymocowany, sprawdz temperature procesora jesli jest to mozliwe tzn jesli w ogole windows zdazy sie zaladowac. Nie napisales jaki to procesor, czy jest nowy itp. Na drugie 99% moze to byc niewyrabiajacy zasilacz - tu bym uwazal, bo moze sie to skonczyc spaleniem absolutnie wsystkich podzespolow komputera lacznie z myszka i klawiatura (widzialem takie rzeczy). Hmm wiecej nie przychodzi mi na mysl, moze RAM? - ten to zawsze jest podejzany! Naprawde trudno mi cokolwiek wiecej poradzic, w takich przypadkach najlepiej jest kolejno wyciagac lub zamieniac podzespoly na inne aby znalesc winnego. Tyle ode mnie. pozdro
Napisano 2 Luty 200421 l ..hmm, to moze byc doslownie wszystko..trudno powiedziec, zanies sprzet do serwisu po prostu.. btw masz chyba jakis zly wplyw na urzadzenia elektryczne:)
Napisano 2 Luty 200421 l Autor Świat schodzi na psy wszystko się pierdoli! (a zwłaszcza mój komp) Powiem tak: Z procesorem jest raczej wszystko ok, wiatraczek się kręci, zmieniłem karte graficzną z GF 2MX 400 na Starą PCI i jak dotąd wszystko chodz, wiatraczek w GF był przetarty i się nie obracał, więc to napewno jego wina!! a z zasilaczem też nie powinno być problema był wymieniany miesiąc temu na nowszy. Jeszcze jedno może mi ktos powiedzieć gdzie moge kupić taki wiatraczek do Gforca??? (tylko niech nikt nie wspomina o giełdzie...)
Napisano 2 Luty 200421 l Leszczu: trzymaj swoje problemy z kompem w jednym watku, bo robisz syf na forum. http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6271
Napisano 2 Luty 200421 l wejdz sobie na frazpc.pl albo inny serwis o sprzecie i tam napisz na forum, na pewno ci pomoga...
Napisano 2 Luty 200421 l juz pisalem o witraczkach . w kazdym niemalze elektronicznym, a jak nie to np w www.4max.com.pl
Napisano 3 Luty 200421 l Autor dzięki ci MareG, to faktycznie była wina procka, miał za wysoką temperaturę, nie brałem go pod uwage bo wiatraczek dobrze chodził, ale jak kupiłam już wiatrak do karty graficznej i nadal się zawieszał mi komp, to postanowiłem zajżeć do procka, było tam chyba z tona kurzu, kurz blokował droge wentylacji i temperatura osiągała 60*C i komp się \"wyłanczał\" a teraz temperatura jest na 34*C i narazie wszystko jest ok!