J4r3k Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam. Szukam tutkow do flasha do takiego efektu: [url]http://www.olwebdesign.com/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=103[/url] Najbardziej interesowaly by mnie efekty podobne do tych z olweb1/3/4/5 Dziekuje za pomoc. Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez J4r3k
zgred Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 ogolnie dziala to na zasadzie maskowania. Nic trudnego. Jak kompletnie nie wiesz jak sie za to zabrac to przejrzyj ten tutek http://www.webdevelopersnotes.com/tutorials/adflash/flash_mask_tutorial_masking.php3 Takim samym sposobem zrobisz efekty o ktore ci chodzi.
J4r3k Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 (edytowane) www.gavreel.neostrada.pl ////// Edit Flasha nie znam za to kombinuje jak moge dekompiler przyszedl z pomoca action scripta z efektow z linka ktorego podalem mam ale ze jestem zielony niezabardzo wiem o co chodzi ale z tego co widze to ten flash wczytuje obrazki z jakiegos miejsca i poczyna swoje animacje... moglby mi ktos wyjasnic jak mam to zrobic by dzialalo u mnie na stronce ? :) PS. plik fla w zalaczniku z gory bardzo dziekuje Edytowane 19 Czerwiec 2008 przez J4r3k
J4r3k Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Napisano 20 Czerwiec 2008 (edytowane) plik mainheader.xml //wystarczy zmienic sciezke tego // i tutaj podac sciezke do obrazkow circlesmask // Action script... // [Action in Frame 34] stop (); _root.setButton(); blocksmask // Action script... // [Action in Frame 75] stop (); _root.setButton(); ///edit Mam 2 pytanie :) w linku w 1 moim poscie jest header olweb4 na ktorym animowana jest tylko jedna czesc banera... jak to zrobic ? dodawalem nowa warstwe nad tymi starymi ale nie pomoglo :/ Edytowane 20 Czerwiec 2008 przez J4r3k
Rekomendowane odpowiedzi