Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Scorpius wypuścił swojego builda najlepszego na świecie boxmodelera wings 3d. można go pociągnąć z tego linka na forum wings: http://nendowingsmirai.yuku.com/topic/5692

albo prosto ze stronki scorpiusa: http://home.comcast.net/~chronosphere/wings-plugins.htm

jeśli jesteście zarejestrowanymi użytkownikami forum wings to nie zapomnijcie kliknąć temu dobremu człekowi na kudos i wpiszcie podziękowania! Te shadery naprawde ułatwiają pracę (tak jak altklik na edgeloopie)

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dostać się do tego?: 4. Multiple Proxy Subdivision-Levels

Napisano

A coś pod Vistę będzie? Te wszystkie Scorpiusy i development realisy nie zapisują mi ustawień i jestem zmuszony do korzystania ze sporo starszej wersji.

Napisano
  • Autor

? no to jest dość niezwykłe - właściwie obecna development release jest bardziej stabilna od stable release, a zmiany scorpiusa nie mają nic wspólnego z zapisem preferencji. Jesteś pewien że nadałeś wingsom wszystkie wymagane uprawnienia? Na forum wings wszystkie problemy z vistą dotyczyły do tej pory problemów z wyświetlaniem, w związku z badziewnymi sterownikami - ale to już minęło, ostatnie wersje nvidii i ati działają bez zarzutu - tak że w tym przypadku raczej winiłbym twój system a nie release scorpiusa...

Napisano

Jeżeli system preferencji w ostatnich wersjach się nie różni, to nie może to być wina systemu, ergo system preferencji się różni, ergo wina aplikacji.

Instalowałem i uruchamiam jako administrator, zrobiłem już sporo kombinacji z wieloma pierdółkami... nie działa. Albo przeoczyłem coś durnego, albo naprawdę coś jest nie tak. Dodatkowo odkryłem, że zapisywanie też nie działa (nie pojawia się okienko zapisu).

A wersja 0.99.00b hula bez niczego.

Napisano
  • Autor

w takim razie próbowałeś usunąc plik preferences.txt? zazwyczaj problemem są pozostałości po startej wersji - wystarczy wtedy skasowac ten plik i po problemie - jeśli to nie pomoże zgłoś problem na forum wings w sekcji bug reports.

I nie ma co ergowac - system preferencji się nie różni, jest to plik preferences,txt zapisywany w folderze danych aplikacji (nie mam zielonego pojęcia gdzie vista to trzyma - w xp jest to documents and settings/twój login/dane aplikacji/wings 3d/

Napisano

Czary, dziwy. Na całym kompie mam jeden taki plik, pochodzi z partycji z dawnym win XP i na bank nie odnosi się do obecnego Wingsa. Dla pewności go wyrzuciłem, dalej mam zapamiętane ustawienia mimo absolutnego braku tego pliku. Jest możliwość, by Wings zapisywał te dane w rejestrze? Przeszukałem cały i było tam kilka sporych wpisów w postaci hexów.

Napisano
  • Autor

nie - na 100% wings zapisuje ustawienia w preferences.txt - pamiętaj że folder w którym znajdują się dane aplikacji jest ukryty - normalne wyszukiwanie go nie odkryje

sprawdzę to i dam znac

edit: ok w angielskiej viście katalog to C:\Users\\AppData\Roaming

po polsku pewnie będzie podobnie tylko przetłumaczone. Włącz sobie widok na ukryte foldery zanim zaczniesz szukac.

Edytowane przez marcin wuu

Napisano
  • Autor

w oknie erlanga będzie taki tekst:

Erlang (BEAM) emulator version 5.6 [async-threads:0]

Eshell V5.6 (abort with ^G)

Reading preferences from: tu jest właśnie twój preferences.txt