Napisano 12 Czerwiec 200816 l Pomóżcie! Cały dzień sie z tym baruję i bez skutku. Jak sprawić, żeby 5 kompów jednocześnie pracowało nad renderingiem jednego obrazka? Mam 5 PCtów w sieci, max9 na kazdym. W poszukiwaniu rozwiązania poznałem już Backburnera, net render i wiele innych ciekawych i niepotrzebnych mi na razie rzeczy. Serdeczne dzięki za wsparcie. Michał
Napisano 13 Czerwiec 200816 l pod F10 w zakladce processing jest pole Distributed render...ktore uaktywniasz..a potem wklepujesz adresy IP reszty kompow (musza byc zainstalowane na nich satelity Mental Ray'a - niekoniecznie cale maxy)..textury wrzuc do folderu ktory jest udostepniony w sieci..i powinno dzialac...w razie czego message window mentala powinien napisac czemu nie chce...
Napisano 13 Czerwiec 200816 l Autor napisał! ze nie moze sie połaczyc z hostami. Sprawdziłem zapory itp. i nic.
Napisano 13 Czerwiec 200816 l kiedys tak mialem z nortonem ze oprocz nieblokowania samego programu (maxa i ew. satelit) trzeba bylo dodac wszystkie adresy IP do tzw. trusted zone na wszystkich kompach.. do problemow z siecia jeszcze czasami pomaga doinstalowanie NetBIOSa...ale to juz takie moje strzelanie bo nie mam specjalnie pomyslow wiecej...