lilhomie Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 Witam mam nastepujacy problem: Tworze trawe uzywajac modyfikatora vray displacement lecz nie potrafie go przypisac tylko do jednej plaszczyzny. Nie wiem czy wyrazam sie jasne ale przykladowo mam boxa i chcialbym aby trawa pokrywala tylko jedna sciane tego boxa. Probowalem juz przeksztalcic go na mesh zaznaczyc sciane i do niej przypisac vray displacement lecz nie powiodlo sie. Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 oderwij tą ścianę od reszty obiektu (detach) potem ewentualnie zgrupuj w całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobohome Napisano 13 Czerwiec 2008 Share Napisano 13 Czerwiec 2008 przeksztac na editable poly ... zaznacz face'a i przydzel mu ID np.2 a reszcie ID 1 i urzyj materialu multi sub-obj .... albo poprostu zaznacz fejsa i przeciagnij na niego materia z displace ... Albo rozdziel face'a - datach ... tak jak kolega wyzej mowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lilhomie Napisano 13 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2008 działa działa dziekuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi