M4rcus Napisano 15 Czerwiec 2008 Share Napisano 15 Czerwiec 2008 kiedy mapuje obiekt w 3ds maxie calosc jest poprawnie rozlozona - ale kiedy nacisne render to na modelu brakuej tekstury, a po powrocie do edytora cale ustawienia uvw sie resetuja jedynie keidy uzywalem naraz z unwrapem uvw map to tekstura pojawiala sie w renderze, po powrocie zostawala ale jest kompletnie powykrecana i wogole, bawilem sie w ustawianie osi, typu mappingu, przesuwanie, i obracanie gimza - ciagle pomietolona i krzywa co mam zrobic zeby to co mam w unwrapie sie zachowywalo i na rendzerze bylo ciagle widac teksture? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 unwrap i uvw map? zdecyduje sie na jedno a nie kilka rzeczy na raz ... no ale jak nakladasz unwrapa to robisz cos w nim czy tylko nalozyc i uwazasz ze juz zmapowane? pokaz jakis sreen z twojego mapowania bo wedlug mnie to chyba wina lezy po twojej stronie no ale wrozyc nie bede wiec czekam na obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2008 tak wyglada model przed renderem w perspective a tutaj w renderze: ale zaczynam juz rozumiec co moze byc nie tak, kolor ktory kadlub ma w renderze to reszta tla poza samym malowaniem z unwrapa problem w tym ze render niechce uznac takiego mappowania i przekreca caly unwrap do starej wersji, nie obroconej ani rozlozonej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 16 Czerwiec 2008 Share Napisano 16 Czerwiec 2008 a pokaz screen uvalki z unwrapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 16 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2008 (edytowane) przed renderowaniem: po renderowaniu: caly setup od mappingu sie resetuje EDIT: ok, wiem juz co bylo nie tak mesh smoth byl POD unwrapem, ale iterations ustawione na 0, tylko do renderu bylo ustawione 2! wywalilem smoth nad mapping i dziala Edytowane 16 Czerwiec 2008 przez M4rcus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi