Napisano 18 Czerwiec 200816 l 1. Zainstalowałem vray 1.5 final i usunęłem go, jednak przy starcie maxa ciągle wywala mi błąd że korzysta z vrender90.dlr (foto). Odinstalowanie i zainstalowanie maxa-nie pomaga Usunęłem pliki vray i vrender z rejestru- też nic Jakieś sugestie? >> a na przyszłość w systemie winVista w standardowych ustawieniach w okienkach nie pokazują się wszystkie obiekty. Czyli usowając plik vrender90.dlr z max 9/plugins usówałem go z widocznego folderu, ale kiedy brałem z jakiegokolwiek programu polecenie file-open to w tym miejscu "max 9/plugins " system dalej widział plik "vrender90.dlr" , z którego także musiałem go usunąć i teraz wszystko gra. Skrot: Należy usunąć plik z normalnego trybu i z okienka np: file-open-"plik" :) P.S. Wydaje mi się, że ma to związek z ograniczeniami admina tego systemu, gdyż domyślnie kożysta się z konta usera a nie administratora Edytowane 28 Czerwiec 200816 l przez gregorjan
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Witam 1. Wejdź do folderu C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\plugins i ręcznie usuń plik vrender90.dlr bo wygląda na to że deinstalator tego nie zrobił. 2. Wejdź do folderu C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\ i poszukaj pliku plugin.ini otwórz go w notatniku i usuń wpisy: [Directories] V-Ray main plug-ins=C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\plugins V-Ray additional plug-ins=C:\Program Files\Autodesk\3ds Max 9\plugins\vrayplugins Innych pomysłów już nie mam (chyba ze Format c:\ ;-) )
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Autor Zufik- nie pomogło plugin.ini maxa jest pod [Directories] jest czysty a w katalogu maxa nie ma żadnego pliku po vrayu gdyż jak pisałem usówałem je wszystkie z rejestrów