Zufik Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam wszystkich Natrafiłem na irytujący problem podczas renderingu sieciowego w V-Ray 15.0.17 + 3DS Max 2008 Sytuacja wygląda następująco: Renderuje na 3 stacjach roboczych A:Zeus-(2 cpu) B:Zefir-(4 cpu) C:Bryza-(4 cpu) Problem jak mi sie zdaje leży po stronie "Image Sampler" w Vray. Dodam że we wszystkich 3 trybach "Image Sampler" problem objawia sie w ten sam sposób i bez względu czy uzywam Fixed, Adaptive DMC czy Adaptive subdivision to renderowany obraz zawsze ma niepoprawny szum/noise. Gdy ustawiam w "Image Sampler" Max. rate na standardowe np: 4 dla Adaptive DMC to wszystkie maszyny renderują obraz jednakowo. Natomiast jeśli zwiększę wartość Max. rate na np: 16 to już tylko moja robocza maszyna ( A: Zeus) renderuje obraz z poprawnym samplingiem, pozostałe maszyny dalej przeliczają obraz z wartością 4. Dodam jeszcze że pliki z renderowaną sceną są na dysku sieciowym tak aby każdy Slave miał do nich dostęp. p.s Nie wiem czy to ma jakies znaczenie... Moja sieć jest spięta Switchem marki Asus 100 Mbps, we wszystkich kompach są karty sieciowe 100/1000 Mbps i wszystkie kompy maja ten sam system operacyjny i tego samego Vray. (Wszystkie kompy maja procesory AMD) Render: Ustawienia: Edytowane 25 Lipiec 2008 przez Zufik
Rekomendowane odpowiedzi