Napisano 30 Czerwiec 200816 l Witam! Sprawa wyglada nastepujaco: Od pewnego czasu max (9, 32bit) wlacza mi sie sam, tj nie wlacza sie sam program, tylko proces w tle i zajmuje ~70mb ram i jakies 0-12% procka... najpierw myslalem ze to jakis bug, i po wylaczeniu maxa nie killuje jakiegos procesu, ale po resecie kompa mam dokladnie to samo (pomimo tego, iz maxa nie wlaczalem) mial ktos kiedys cos podobnego i wie jak sie pozbyc bez reinstalki? z gory dzieki, pozdrawiam!
Napisano 30 Czerwiec 200816 l Sprawdź swój komputer czy nie ma jakiegoś reklamiarza czy innego syfu bo jest dużo takiego badziewia co podszywają się pod inne programy.
Napisano 30 Czerwiec 200816 l Autor regularnie sprawdzam tego typu sprawy, dodatkowo jestem za solidnym firewallem sprzetowym... cos mnie tknelo, aby sprawdzic jeszcze jedna rzecz... pare dni temu zainstalowalem na drugim kompie maxa i vray'a aby pobawic sie renderowaniem rozproszonym - na tym drugim kompie tak samo wisi proces maxa... ale z drugiej strony nie mam zadnego procesu backburnera ani vray'owego managera renderowania. nie mam pojecia co sie dzieje, a ten proces potrafi momentami zabierac i 30-40% procka, i nie ma jak go wylaczyc (po sekundzie wskakuje od nowa) EDIT: dla swietego spokoju przeskanowalem system wszystkimi spyware doctorami itd - ZERO infekcji. do tego zauwazylem drugi proces ktory ciagle wisi w tle - vrayspawner90.exe... wiec teraz na pewno wiem ze to ma jakis zwiazek z renderowaniem sieciowym, tylko jak sie tego pozbyc w czasie kiedy nie korzystam z maxa? :/ Edytowane 1 Lipiec 200816 l przez belialek