Napisano 6 Luty 200421 l Opisz problem w temacie posta. \"kolejne pytanko\" nic nie wyjasnia. Mam kolejny problem. Stworzyłem ze spline-ów siatkę która ma przedstawiać skórę na skrzydłach smoka. Kształt przypomina żagiel nadenty podczas wiatru. Chodzi o to że gdy chcę ten kształt wytłoczyć znika on. Jak mogę nadać mu powierchnię?
Napisano 6 Luty 200421 l musisz nadac modyfikator SURFACE - on stworzy powierzchnie ze szkieletu splajnow, tylko pamietaj ze splajny musza posiadac vertexy w miejscach krzyzowania sie (WAŻNE: te vertexy w miejscach krzyzowania sie splajnow nie musza byc polaczone - wystarczy ze leza w tym samym miejscu), ponad to powierzchnia zostanie wylacznie stworzona na \"sekcjach\" troj i cztero wiezcholkowych! Po nadaniu modyfikatora surface i ustaleniu wymaganej gestosci siatki -> zawal stos i przeksztalc obiekt w Editable Mesh lub Editable Poly, Mam nadzieje ze w miare jasno to opisalem:) pozdrawiam
Napisano 6 Luty 200421 l poblem mój w sumie nie polega na tym że nie znałem tej funkcji tylko że gdy ją dodaje nie zostaje przypisana powierzchnia tylko wszystko znika ZOBACZ TU 1.jpg to screen z splin-em 2.jpg to po dodaniu surface nie powjawia się powierzchnia a spline znika jakby czegoś brakowało. A składa się on z jednej prostej łamanej i 2 łuków, które połączyłem funkcją weld. Co o tym sądzisz?
Napisano 6 Luty 200421 l FAQ: 002. Dlaczego nałożony na spline\'y modyfikator \'surface\' nie działa? http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=7026