claude Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Trochę nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić. Używam 3dmax+ Vray czasami Zbrush czyli standard! Nie wiem czy tak się da ale gdzieś kiedyś widziałem taki tutorial za grubą kasę. Jest tak, że mam całkiem dobre zdjęcie płaskorzeźby a nie mam tyle czasu i siły aby to skulptować jakby się dało zrobić to z fotografii. Nie chodzi mi o jakąś super jakość tego disp ale myślę że czasami się nie opłaca rzeźbić detalu. za ewentualne odpowiedzi wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Wsadź fotografię do photoshopa pobaw się kolorami w skali szarości, żeby miec mniej wiecej czarno białe foto i wsadź ją do modyfikatora displacement w maxie Przy założeniu że masz tą płaskorzeźbę z małego kąta robioną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Ja polecam CrazyBumpa, taki programik robiący dispa, bumpy i inne z obrazkow. http://www.crazybump.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Bardziej Shadermap. Jest darmowa wersja ,poza tym full jest o wiele tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi