Napisano 7 Lipiec 200816 l Witam przy tworzeniu obiektu, chciałem coś jeszcze dorysować, ale okazało się, ze mam wyłączone rysowanie linii, i w ogóle rysowanie wszystkich obiektów (koła kwadraty - wszystko). I tu moje pytanie CZYM się włącza/wyłącza obsługę rysunku, musiałem coś niechcący wcisnąć,pytanie tylko - co. z góry dzięki
Napisano 7 Lipiec 200816 l Autor A gdzie mogę to sprawdzić, ew. odblokować tę warstwę? Próbowałem RPM i unhide All, ale nie zdało rezultatu.
Napisano 7 Lipiec 200816 l Jeśli klikasz unhide all i naciskasz tak i nadal nic ci się nie wyświetla, to w takim razie nie są warstwy. Co innego, jeśli np. zaznaczyłeś "nie pytaj nastepnym razem" i NIE. Na górnym pasku masz takie karteczki jedna na drugiej - "Layers manager" Po kliknięciu pokażą ci się wszystkie warstwy w scenie - zrób wszystkie widoczne. Jeśli to nie to - to zabijcie mnie - nie wiem
Napisano 7 Lipiec 200816 l Autor Zrobiłem tak jak powiedziałeś, no i rzeczywiście mogę rysować, wszędzie poza okienkiem na którym mi zależy tzn. widokiem z lewej ; ) Kiedy rysuję w jakimś innym okienku to kreska mi sie pojawia we wszystkich nawet w tym od lewej, ale no bez przesady jak pracować to dokładnie i wygodnie ; ) Pokombinuję, a może komuś coś przyjdzie do głowy w tym czasie. Dodatkowo jeszcze takie pytanie, jestem w trybie edit patch, i kiedy chcę przejść do Line->Vertex wyskakuje mi komunikat informujący o tym, że podległy modyfikator to Edit Patch i jeśli przejdę do innego, to mogą wystąpić niepożądane efekty, no i chciałbym wiedzieć jak wyjść z tego modyfikatora, lub po prostu jak mogę równocześnie z tamtym używać line. Edytowane 7 Lipiec 200816 l przez Desert Comer
Napisano 7 Lipiec 200816 l a moze masz widoki "disabled" ???? Wcisnij D na kazdym z widokow hhhmmm.... to chyba tez nie ...
Napisano 7 Lipiec 200816 l Napisz jeszcze który to max, jaki serwis pack i na jakim systemie... PZDR mkeruj
Napisano 8 Lipiec 200816 l Autor To nie kwestia wersji windy czy programu, kiedy odpaliłem nowy plik, to wszystko juz działało spokojnie, z tamtym też już sobie poradziłem(po prostu narysowałem w innym okienku stale nadzorując w widoku z boku), teraz bardziej bym chciał wiedzieć jak wyjść opcji edit patch, bo kiedy chcę przejść do line->Vertex, to otrzymuje komunikat o treści: "aktywny modyfikator to edit patch, jeśli przejdziesz do innego modyfikatora do mogą wystąpić niepożądane efekty [...bla bla bla]" no i chciałbym wiedzieć jak sobie z tym radzić, tak na przyszłość, jeśli bym miał tego typu problem. Z góry dzięki Numer z opcją "disabled" nie działa ; )