Krzychu_Mac Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 witam, poszukuje jakiegos pluginu bądz programu, do kontroli tłumu, żeby można było zrobić np. animacje wyjść ewakuacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Do prostych setupów to można ludziki po Splinie puścić.. i sobie będą leciały do wyjścia wyznaczoną ścieżką. A do bardziej wielozadaniowych setupów spokojnie się nadaje maxowy crowd. Można tworzyć w dość intuicyjny sposób sumulacje tłumów, z omijaniem przeszkód, unikaniem siebie nawzajem itp. Jak to przy symulacjach tłumów, trzeba się trochę naklikać, ale jeśli zależy Ci na realistycznym efekcie to warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu_Mac Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 właśnie chodzi mi o taką animacje gdzie idą same do wyznaczonego celu omijajac przeszkody i siebie bez takiej kontroli ze mowie im jak mają iść (po wyznaczonej lini), czytałem o programie massive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Program massive... to już najwyższa półka jak chodzi o ten temat. Wykożystywany choćby przy Władcy Pierścieni. Ale nie jestem pewien czy bez choćby śladowej wiedzy na temat symulacji tłumów, rzucałbym się na taki kombajn :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi