Napisano 10 Lipiec 200816 l witam, poszukuje jakiegos pluginu bądz programu, do kontroli tłumu, żeby można było zrobić np. animacje wyjść ewakuacyjnych.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Do prostych setupów to można ludziki po Splinie puścić.. i sobie będą leciały do wyjścia wyznaczoną ścieżką. A do bardziej wielozadaniowych setupów spokojnie się nadaje maxowy crowd. Można tworzyć w dość intuicyjny sposób sumulacje tłumów, z omijaniem przeszkód, unikaniem siebie nawzajem itp. Jak to przy symulacjach tłumów, trzeba się trochę naklikać, ale jeśli zależy Ci na realistycznym efekcie to warto.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor właśnie chodzi mi o taką animacje gdzie idą same do wyznaczonego celu omijajac przeszkody i siebie bez takiej kontroli ze mowie im jak mają iść (po wyznaczonej lini), czytałem o programie massive
Napisano 11 Lipiec 200816 l Program massive... to już najwyższa półka jak chodzi o ten temat. Wykożystywany choćby przy Władcy Pierścieni. Ale nie jestem pewien czy bez choćby śladowej wiedzy na temat symulacji tłumów, rzucałbym się na taki kombajn :)