Napisano 12 Lipiec 200816 l .. Flying ship! Another flying ship! Something happens, something big! Ołówek, Photoshop - kilka godzin ..W załączniku w wyższej rozdzielczości
Napisano 12 Lipiec 200816 l Autor ..tak jakoś z 3-4.. możliwe, że i więcej. Z kolorkami się długo męczyłem -.-
Napisano 13 Lipiec 200816 l Autor Słowo wyjaśnienia : czas zmalałby zapewne do 1,5-2h gdybym od początku widział co chcę osiągnąć i z jaką kolorystką. W tych 3-4h wlicza się cały czas jaki nad prackę spędziłem. Nie mając ostatecznego konceptu, trochę zeszło na wymyślenie co dokładnie ma być po lewej stronie - były potwory, miasta , w ostateczności powstał kolejny latający statek. Najbardziej do nastroju pracy pasował.
Napisano 14 Lipiec 200816 l Trochę płasko i mało mięsa :) jak dla mnie wpadłeś w pułapkę digitalpainting'u. Widzisz, programy graficzne pomagają tworzyć iluzję technik analogowych. Ale to trzeba umieć :) Gdybyś wziął ołówek czy tam kredkę i narysowałbyś to samo było by lepiej. Potem możesz sobie to podkolorować w photoshopie. Ale jakkolwiek nieudolny był twój rysunek to zawsze będzie lepszy, żywszy i wyrazistrzy niż takie smarowanie cienkim brushem.
Napisano 15 Lipiec 200816 l Autor wollny - Dzięki za zdanie ^^ I fakt, samym ołówkiem mym zdaniem rysunki lepiej wychodzą, jednak nijak mi kolorowanie kredkami (farbami także) nie wychodzi -.-