Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

kolega poprosil mnie abym wyjasnil jak sie mixuje pliki bip dla tego samego bipeda. Zaprezentuje jeden z mozliwych sposobow (wykorzystalem go do tworznia filmiku Little Girl Fights):

tworzymy bipeda:

1.jpg

Zaznaczamy bipeda, klikamy na zakladke montion a w niej suzkamy Montion flow mode i klikamy

2.jpg

nastepnie klikamy tam gdzie jest "1", tworzymy dwa nowe klipy i robimy miedzy nimi przejscie

3.jpg

Nastepnie klikamy prawym przycieskiem myszki na clipie, szukamy "Browse", klikamy i otweiramy plik bip. To samo robimy dla drugiego klipu

4.jpg

Dalej klikamy tam gdzie "1", i wybieramy redefinicje skryptu: zaznaczamy pierwszy klip a nastepnie drugi - tak oba klipy zostana automatycznie dodane do siebie wraz z automatycznym przejsciem (fade). Reszta jest juz latwa, ustawianie klatek od ktorych ma sie zaczac przejscie - kat rozpoczenia klipu itd.

5.jpg

Pozdro dla max3d.pl community!

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 691
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to ja jestem tym kolegą:-)

wielkie dzięki, bardzo fajnie to opisałeś więc wieczorkiem do tego siąde i potestuje.

Myślę, że nie tylko mi się przyda ten tutek

Pozdrawiam Marek

Napisano
  • Autor

J|L: hej LukeZ, milo ze wpadles, nie znam sie na LW ale moze character studio tez jest do tego pieknego programiku.

Marek G: tak jest, to ty ten kolega:D, ciesze sie ze pomoglem, jakby cos nie dzialalo albo bylo nie jasne to daj znac pomoge.