matti210 Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 (edytowane) Witam Bawiłem sie w maxie wg tutoriala .. jednak tut prawdopodobnie był do starszej wersji a w mojej były one troszke inaczej zrobione itp I Brakuje mi tutaj cieni - to jak sami widzicie okropnie wygląda :( HELP ME http://www.i-point.nazwa.pl/host/upload/1216485444590377.png PS - jestem mega początkujący.. (to moja druga praca) więc jak będziecie tłumaczyć to prosiłbym tak bym zrozumiał.. :) Edytowane 19 Lipiec 2008 przez matti210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 Cienie są jak najbardziej tylko bardzo delikatne. Masz mega jasno w tej scenie z każdej strony i dlatego ich nie widać jak trzeba. Przede wszystkim zmniejsz natężenie światła, a jeśli używasz zwykłych maxowych świateł to w sekcji Shadows musisz zaznaczyć On . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti210 Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 well.. dzieki za odp ale dalej mam problem Znalazlem w renderingu zakladke cienie ale nic ona mi w sumie nie daje Przede wszystkim zmniejsz natężenie światła, a jeśli używasz zwykłych maxowych świateł to w sekcji Shadows musisz zaznaczyć On . Sorka ale nie zabardzo wiem jak.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 click'asz na światło i z prawej strony otwierasz zakładkę "general parameters" tam "on" nad shadows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi