Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowilem sobie zrobic strone - Porfolio, zeby miec gdzie umieszczac moje prace.

prosilbym was o opinie i konstruktywna krytyke :)

http://krd.reddragon.pl/portfolio/

prac praktycznie tam nie ma - z dwoch powodow:

po formacie duzo prac stracilem (glownie www, ktorych nie ma juz w necie) :(

Te co sa, dalem tylko na probe zeby zobaczyc jak beda sie prezentowac.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Głowna graficzka mi sie podoba. Duzo tam elementow, ale ladnie ze soba wspolgraja, gorzej z dolem - prezentacją prac. Ja bym tam w ogole z linii zrezygnowal. Robi sie smietnik na stronie. I pochylenie prac niezgodne z pochyleniem linii w grafice tez wprowadza zamieszanie. Co nie znaczy, ze takie samo nachylenie byloby dobre - moim zdaniem nie.

Ogolnie dajac taki dominujacy i skomplikowany motyw na gorze musisz sie sporo naglowkowac, zeby nie zepsuc kompozycji dolem.

I graficzki sa lekko postrzepione i ta od www zmienia ksztalt po najechaniu.

No ale jak napisalem, gora robi wrazenie. Moze daj ja tylko na poczatku, potem tylko fragment.

Napisano
  • Autor

Chyba masz racej z tym dolem

- troche tam namieszalem :) Moze w prezentacji prac podniose calosc do gory, bo zabardzo nie wiem jak to uciac zeby dobrze wygladalo.

prawodopodobnie bede musial zrobic dwie wersje - na strone glowna i do prezentacji

Co do grafik we flashu to wiem ze troche nie wyszly - poprawie to.

mam tez male pytanie jak we flashu zrobic zeby te obrazki po najechaniu plynnie przechodzily z brazowego w kolorowy?? probowalem z Motion Tween (czy jak tam sie to pisze), ale nie wychodzilo i zrobilem tak jak widac.

Napisano

Tak jak mowisz, z motion tween, tylko najpierw zamien na symbol, potem motion ze zmiana alphy.

Jesli robisz to na timelinie to animowane symbole musza byc na oddzielnych warstwach.

Jesli w buttonie, to na \"up\" ustaw czarnobialy, na over MC z animacją przejscia.

W tytule strony u mnie nie wyswietla \'ą\' , zmiana kodowania powinna pomoc. Chociaz ogolnie w tytulach lepiej unikac polskich znakow.