Gość Sandman87 Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 (edytowane) Witam. Od niedawna mam pewien problem z ktorym nie moge sobie poradzic. Na poczatek konfiguracja mojego sprzetu: E8200, 4GB RAM, GF8800 GTS 512 (os Win XP). Problem polega na blednym wyswietlaniu obrazow, tak bitmap jak i tekstur. Czasem jest to kwestia jakby sie zdawalo obnizonej ilosci kolorow, a w innym przypadku postrzepienia krawedzi. Chcialbym dodac ze w ustawieniach k. graficznej wszystkie suwaki docelowo zmierzaja w strone wysokiej jakosci. Problem ten irytuje mnie zwlaszcza przy korzystaniu z internetu. Nie wiem czy to kwestia konfliktu sterownikow i systemu czy hardware'owe uszkodzenie k. graficznej. Dodaje screen i ciekaw jestem czy zobaczycie go w normalnej jakosci czy w takiej jak ja to widze (czyli totalna zalosc). Przyjme wszsytkie pomysly co z tym fantem mozna zrobic Przeinstalowanie sterownikow nie pomoglo. Na dodatek nie do konca jestem pewny czy problem dotyczy calego systemu czy tylko renderingi www. Boje sie ze to wina karty graficznej, ew monitora. Tak czy siak przyda mi sie fachowa opinia na temat problemu. Edytowane 20 Lipiec 2008 przez Sandman87 Skleroza nie boli. Dodany screen.
piksar Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Czy monitor chodzi w swojej fabrycznej/dedykowanej rozdzielczości ? Założyłem że to LCD załaczników nie widac
Gość Sandman87 Napisano 20 Lipiec 2008 Napisano 20 Lipiec 2008 Tak. Rozdzielczosc w porzadku. Kolory - 32 bity. Podlaczony cyfrowo. Wszystko wydaje sie byc w jak najlepszym porzadku. A jednak nie jest. Moze to wina internetu? Orange buisness everywhere. Czy to mozliwe zeby mobilne polaczenie z siecia narzucalo jakies obostrzenia w stosunku do jakosci? (pol. 3g) Nie wydaje mi sie ale jestem juz w kropce. Nie widzi mi sie latanie ze sprzetem po serwisach. Formatu tez bym sobie chcial oszczedzic. Tymbardziej jesli to nic nie da.
m_d Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 wydaje mi się, że to wina netu. używam na laptopie orange everywhere i tam gdzie nie ma 3G (mała prędkość) mam taki efekt, gdy podłączam laptopa do stałego łącza lub łapię 3G - problem znika.
Gość Sandman87 Napisano 21 Lipiec 2008 Napisano 21 Lipiec 2008 Mam caly czas 3g. Ale pokminilem ze wcisniecie kombinacji shift+a sciaga obrazy w wyzszej jakosci. Problem w tym ze nie wszystkie obrazki da sie w ten sposob uaktualnic. Wyglada na to ze to wina netu. Ubolewam z tego powodu. Ale mieszkam prawie w centrum Wrocławia i to jedyny dostep do internetu na jaki moge sobie pozwolic, do domkow gdzie urzeduje nawet tp nie moze sie dobic. Zenada. XXI wiek. Blah.
Gość Sandman87 Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 Problem dotyczy calego kompa - niestety. Wiec temat ciagle aktualny. Czy znajdzie sie ktos zaopatrzony w dostateczna wiedze?
Rekomendowane odpowiedzi