kellyq Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Witam z maxem dopiero się zaprzyjaźniam ale może coś z tego wyjdzie Więc kiedy zaimportowałem model OBJ zrobiony i oteksturowany w blenderze wszystko było cacy materiały mi zaimportowało i ogólnie OK ale na tym modelu nie chce mi działać bump mapa , jest gładziutki i operowanie liczbami nic tu nie daje ale kiedy stworzyłem w maxie w tej scenie nowy obiekt i nadałem mu ten materiał wszystko było ok. Więc dlaczego tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 (edytowane) spróbuj jeszcze raz wstawić sama mapę w kanał bump, może program czegoś sobie nie wczytał Edytowane 26 Lipiec 2008 przez gregorjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kataryna Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Widze, że dawno tu nikt niezaglądał... to mój debiut zarówno w program(ach) jaki na forum więc proszę o wyrozumiałość :) przewertowałam forum i nieznalazłam odpowiedzi namój problem (tak mi sie przynajnmiej zdaję) Mianowicie nakładając materiał maxwell'owy na obiekt w maxie nie które materiały mimo że "SĄ" wyskakuje mi error: "Warning: Could not find texture "C:/Program Files/Next Limit/Maxwell/materials database/textures/Arroway/concrete-09_b005.jpg". Could not read the generated preview image" i pytanie nr.2 co zrobić żeby render nie był rozpikselowany ? z góry dziękuję za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi