Mruczek Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Witam! Nie znalazłem rozwiązania problemu. Mam scenke załóżmy z około 100 drzewami 2d (plane). Chce aby w zależności od pozycji kamery drzewa obracały się aby były prostopadłe do kamery, czyli obrót tylko i wyłącznie wg jednej osi (jak to drzewa kiedys w starych grach :) ). Bawiłem się kontrolerem LookAt ale nie dokońca efekt jest zadowalający. Najlepszy byłby skrypt który robiłby obrót drzew do pozycji aktualnej kamery. Jak to najlpiej rozwiązać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 A nie lepiej zastosować prostopadły układ plane'ów z mapą drzew? Tak, żeby przecinały się pod kątem prostym. Kiedyś często tak się robiło drzewa 'w 3d' właśnie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=37695 pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruczek Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 ok wielkie dzieki maverick! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi