blachu Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 uzywam 3ds 9 i vraya - vray sun i kiedy renderuje z nalozonymi texturami to mi wychodzi tak jak na obrazku, ze textury nie odzwierciedlaja dokladnie swojego realnego koloru ... co zrobic zeby byly kolory w renderingu byly takie jak na texturach.? TEXTURY PO NALOZENIU W RENDERINGU a tak wygladaj moje ustawienia vray sun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Poczytaj o kamerze fizycznej i użyj jej odpowiednio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 no ja tam sie na vrayach nie znam, ale powiem Ci ze w czas spędzony nad tym postem miałbyś juz to zrobione w fotoszopie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 ok, pokombinowalem z ta kamera fizyczna i juz wiem o co mniej wiecej chodzi, tylko jeszcze jeden mam problem, jak widac na screenie , textura dachu , mi sie pod kątem rozmazuje co zrobic zeby tak sie nie działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Zmiejsz blur w texturze w maxie. Standartowo jest na 1, mozesz do 0,1 albo i 0,01 zjechac, jakby sie robily jakies babole to znaczy ze zjechales za nisko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 nie moge znalezc tego blura ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Wchodzisz w material editor do bitmapy i tam masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Poczytaj o "color mapping". Ponadto możesz przyciemnic teksturę w opcjach bitmapy - zakałdka output -> zaznaczasz enable color map i suwakiem możesz usatwiac jasnosc, kontrast, RGB ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi