Napisano 10 Sierpień 200816 l O co chodzi? Załączam 2 pliki na jednym ciąg szafek, a na drugim zbliżenie wcięcia... dlaczego wcięcia z oddali wyglądają jak bugi w modelu? Dodam, że jestem lekko zielonkawy w sprawach renderingu :P
Napisano 10 Sierpień 200816 l moim zdaniem to chyba slabe ustawienia GI o ile w zblizeniu wyglada to znosnie to na calosci zaczynaja wychodzic plamy podaj moze wiecej szczegolow jak to jest oswietlone jaki render ustawienia itp no i moze dla pewnosci siatke obiektu choc mysle ze tym razem to nie tu tkwi problem
Napisano 10 Sierpień 200816 l Autor Oto ustawienia rendera, model zapewniam w 100% że jest jak należy.... http://item75.pl/duperele/render1.png http://item75.pl/duperele/render2.png
Napisano 10 Sierpień 200816 l W skrocie: baaaaardzo niskie ustawienia GI + adaptive subdiv w anty aliasingu (nie pokazales, ale pewnie ustawiony na -1,2 jesli nic nie zmieniales) btw, ustawienia color mapingu tez wolaja o pomste do nieba, ale to nie to powoduje bledy tutaj, wiec pomine :)
Napisano 10 Sierpień 200816 l Autor ja narazie uczę się modelować z renderingiem nie mam wiele wspólnego... więc jak mógłbyś podać konkretne parametry które trzeba zmienić byłbym wdzięczny, już sobie pokombinuje z ustawieniem ich odpowiednio nie będę nadużywał uprzejmości :P
Napisano 10 Sierpień 200816 l Hmm, ok, tylko nie bierz tego jako przepis na extra render, to co podam to takie moje bazowe ustawienia od ktorych rozpoczynam testy. Antyaliasing: zmien na Adaptive DMC czy QMC, zalezy od wersji vraya jaka masz. Sampling mozesz zostawic na 1,4. Jak bedziesz chcial gladsze linie itp to 2,6 Color maping: wroc wszystkie Dark, Light i gamma na 1 Irradiance map: daj jakie medium, moze high, zalezy jak tam dokladnie chcesz i ile czasu na render poswiecasz. Mozesz podkrecic Interp. Samples na jakies 35 Light cashe: Subdivs na jakies 500-1000, moze sie okazac ze sample size na 0,01 jesli beda jakies przecieki swiatla w rogach. I wlacz sobie "show calc phase" bedziesz widzial fajne kropeczki ;) pozdrawiam.