Napisano 16 Luty 200421 l Dwa zasadnicze pytania (jedno retoryczne): 1. jak wam sie podoba mój renderek? 2. dlaczego jest taki fatalny? Kiedy włączę Indirect Ilumination to się tak renderuje i nie wiem w czym leży problem. Jeśli ktoś wie to niech napisze a ja chętnie poczytam.
Napisano 17 Luty 200421 l Autor Image sampling control: min: 0 max: 2 Jitter: 0,7 Shade rate: min: -2 max: 0 Sampling control: View rate: 25 Sec rate: 10 Bounces: 2 Powiem, że mnie to nie satysfakcjonuje. Z innymi ustawieniami też próbowałem. Czy to musi tak być z tymi renderami w Brazilu? :(
Napisano 18 Luty 200421 l Autor wyrenderował to Brazil 1.0.0 do sceny użyłem jako światła materiału Utility, wszystkie materiały są Brazilowe (Basic Mtl i Glass) mam maxa 4.2 plik vase.max nie wczytuje mi się (podejrzewam, że różnice w wersji maxów) a cóż to jest QMC ?? :-) pytanko troche z innej beczki: mam Brazila 1.2.21 ale nie chce mi działać bo nie może sie zaregistrować czy coś takiego. Może ktoś wie co zrobic żeby zechciał? problem mam także z 3DSmax6. Wysyluje się na moim sprzęcie już pzry ładowaniu maxa z powodu jakiegoś pliku Menthalray.dll Proszę o pomoc [urwanie glowy]
Napisano 20 Luty 200421 l Brazil 1.2 q.... no to już wszyscy maja tylko nie ja. A stary pod Max 6 nie działa i basta. Idę się powiesić. Albo gorzej w ramach protestu będę wszystko tray\'cował przy urzyciu MentalRay\'a :D