zolwik Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Witam, proboje zrenderowac obrazek, ale niestety sie nie da, poniewaz w trakcje renderu wyskakuje mi taki bląd http://zdjecia.forumsamochodowe.com/viewer.php?id=9032error1.jpg wie ktos moze co jest tego przyczyną ? jak uniknąc tego bledu ? jestem początkujący wiec prosze o pomoc ;) z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbook Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Wygląda na ograniczona ilość pamięci. Plik gathera potrafi być duży. Wersja maxa z tego co widzę 32-bit, wiec i ramu max 3GB. Ale przy scenie 212k poly nie powinno być problemów. Szczególnie przy 800x600. Zauważyłem natomiast na dole że bounces masz na 36 - sporo. Sprobuj to samo na niskich ustawieniach, może nawet domyslnych presetach i zobacz czy błąd się powtórzy. Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 no sproboje, zobaczymy co z tego bedzie. kompa to mam w miare swiezego tak wiec nie powinno byc problemow ;) dzieki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi