kannu Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 serwus :) problem brzmii absurdalnie , ale kilka razy sprawdzalem i caly czas jest to samo. Animacja jest renderowana w mentalu. Duza scena. mam tam ruchome sznury. Sznury sa podczepione przez linkredXform i do dummy, ktory z koleji jest animowany - tak poruszam linami na wietrze. Poanomowalem to wszystko i spoko. Spoko do momentu renderowania . Renderuje sie wszystko dobrze, poza sznurami,...ktore sie nie ruszaja :D A na proview sie ruszaja. Po testowym wrzuceniu na wszystko jednolitego materialu - szarego ( na WSZYSTKO w scenie) renderuje sie ruchome :D Taki rebus-ciekaowstka. Ma kros pomysl ? hehe pozdrawiam i zycze powodzenia :)
mirach Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Mam dokladnie to samo z LinkedXForm, prosty spiline, jedna koncowka przyczepiona za pomoca tego modyfikatora do dummy. Tylko u mnie czasem gubi sie i w viewporcie, w renderze nigdy nie zadzialalo. Jako ze mialem to w malutkim projekcie robionym dla zabawy, to dalem sobie spokoj. Nie wiem czy mental ma cos do tego, ja rednerowalem w vrayu w Maxie 9.
kannu Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 serwus :) heh, mirach - towarzyszu niedoli :D . spoko, to teraz bede miec motywacje zeby to rozkminic. jak cos wymysle, to napisze :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
SYmek Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 serwus :) heh, mirach - towarzyszu niedoli :D . spoko, to teraz bede miec motywacje zeby to rozkminic. jak cos wymysle, to napisze :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Węszę tu problem z incremental update, który nie przenosi transformacji do następnych klatek. Trzeba to wyłączyć na próbę...
Rekomendowane odpowiedzi