mercedesslr Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Wykonuję obecnie pewne projekty na informatykę i spotkałem się z problemami których jak na razie nie udało mi się rozwiązać... a zależy mi na jak najszybszym wyrenderowaniu animacji gdyż czeka mnie jeszcze ich obróbka w Adobe Premiere CS3... 1. problem pierwszy Jak chcę wyrenderować animację do .avi to niezależnie od kodeka którego użyję pojawia się okienko z błędem (screen poniżej) i proces zostaje przerwany.... screen: http://rapidshare.com/files/141488732/problem_1.JPG 2. problem drugi Z braku innego wyboru postanowiłem wyrenderowac wszystko do .mov i następnie przekonwertować resztę do .avi niestety tutaj tez napotkałem problem gdzie render zostaje przerwany i wyskakuje następujące okienko... screen: http://rapidshare.com/files/141489103/problem_2.JPG Jeżeli ktoś miał podobny problem i go rozwiązał lub po prostu wie z czego może on wynikać prosił bym o jak najszybszą odpowiedź.... Od razu chciałbym podziękować wszystkim którzy dadzą mi jakąś wskazówkę ;D
huzdebos Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 I ZASADA ANIMATORA :D : Jesli mamy animacje do wyrenderowaniu, to robimy to poprzez renderowanie do poszczegolnych klatek. Moga to byc PNG , TIFF, co zacz sobie zyczy. pzdrw
mercedesslr Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 A w jaki sposób należy je następnie skleić w całość? Istnieje do tego jakiś program? nigdy nie robiłem tego w ten sposób... XD
JmTm00 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Premierka Ci wczyta sekwencję klatek, nie bój nic ;)
mercedesslr Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 wielkie dzięki za wszystko.... mam nadzieję że uda mi się to jak najszybciej ukończyć ;)
Rekomendowane odpowiedzi