Sylvia Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam, podczas renderowania i ustawieniu bitmapy w environment /niebo/ oraz wyborze świateł w daylight - mr sun i mr sky, owa bitmapa jest niewidoczna - czarne tło. Czy to tak ma być czy nie została wlączona przeze mnie jakaś opcja, a może jest jakis inny sposób na pokazanie nieba podczas renderowania w mental rayu? Postaram się załączyć poglądowy obrazek do przedstawienia zaistniałej sytuacji w następnym info. Nadmieniam, że drzewa zrobione metoda - jpg rzucony na plane - są jak najbardziej widoczne. Pozdrawiam i czekam na odp. S.
Master Kiełbaster Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 może tonemapping ściemnia tak te tło że staje się ciemne
Sylvia Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 http://img73.imageshack.us/my.php?image=r3vh2.jpg Cóż moje F1 nie zna tonemapping, ale znalazłam odpowiedź na mój problem - należy odznaczyć w mr sky parameters opcję aerial perspective. W każdym razie dzięki za chęć pomocy. S.
Rekomendowane odpowiedzi