Gość herbit678 Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 chciałbym aby formularz pobierał zdjecia i przesyłał na wskazany mail. niestety zdjecia nie dochodzą na maila. jestem zielony w php i prosze o pomoc. oto mój kod: <?php if (count($_POST)) { ////////// USTAWIENIA ////////// $email = '[email protected]'; // Adres e-mail adresata $subject = 'zapytanie z serwisu lamed_design'; // Temat listu $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza'; // Komunikat $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza'; // Komunikat błędu $charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa ////////////////////////////// $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> twoje zapytanie do nas dodaj zdjęcie <?php } ?>
cywil Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 proponuje użyc class.phpmailer.php do generowanie maila ktory ma zostac wsylasny, ma on tam cos takiego jak $mail->AddEmbeddedImage($plik, 'obrazek', 'obrazek.jpg '); gdzie o ile wiem 'obrazek' to id przy pomocy ktorego dolaczasz go w odpowiednim miejscu w mailu poprzez: Oczywisice przed tym wszystkim musisz wyslac (bo tak chyba chcesz) pliki ktore wskazal uzytkownik i zapisac je na serwerze, po tym dopiero odpalasz wysylke maila i po jej ukonczeniu unlink`ujesz te fotki jezeli nie maja zostac na serwie. tyle mojej wiedzy na ten temat, probowalbym na jkims forum php:)
3Jane Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Inna opcja to biblioteka Zend_Mail: http://framework.zend.com/manual/en/zend.mail.html
Rekomendowane odpowiedzi