Hertz Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 no wiec probuje wymodelowac czlowieka ale o ile z klatka i glowa jako tako mi poszlo to polaczenie plecow z klatka tworzac bok,zrobienie barkow i ramion itp sprawia mi nie lada problem aha wiem ze topologia ciagnie jesli chodzi o plecy dlatego zalozylem ten watek ;)
Temporal Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 modelujesz z blueprintow czy z glowy? jesli zaczynasz zabawe z organika to pokorzystaj ze wspomagaczy to nie jest zlo wcielone a duzo sie nauczysz bo teraz to to nieatomiczne troche no i topologie tez niezaladana na tym forum jest taki fajny watek co zwie sie naked models poszukaj i popatrz napewno sie przyda
Hertz Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 (edytowane) wiem wiem ;) tylko mi chodzi o to jak juz bedzie wszystko ok ( a zeby bylo to trzeba potrenowac) to chce wiedziec jak polaczyc plecy z klatka piersiowa tworzac bok postaci :) zbey nie bylo takiej dziury jak jest teraz ;) ps. aha i chcialem sie jeszcze dowiedziec czy zeby osignac taki efekt http://c.wrzuta.pl/wm16479/62e811c1001f602d46657b28/Dragon%20Ball%20Z%20-%20Tenkaichi%202?type=i&key=u4KkZUYlzt&ft=d to czy dobrze mysle zaczynajac tak model?? Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Hertz
Temporal Napisano 16 Wrzesień 2008 Napisano 16 Wrzesień 2008 No wyexstruduj nowe poly z krawedzi klaty a pozniej powelduje wierzcholki by miejsce ciecia stalo sie jedna caloscia. Ewentualnie mozesz zaznaczyc dwa naprzeciwlegle krawedzie i dawac funcke "bridge".
Hertz Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 aha czyli poly ;) ja myslalem ze weldem da sie tez polaczyc vertexy ale cos mi nie wychodzilo ;)
Temporal Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 No weldem sie da a w tym przypadku lepiej target weldem. Jesli jednak zdecydowalbys sie na welda to bys mial z poku dosc rzadka siatke wiec i tak bys musial cutem, conectem czy innym cudem pociagnac nowe krawedzie. Sposobow jest wiele liczy sie tylko efekt.
Hertz Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Napisano 17 Wrzesień 2008 wole weld i cut ;) cutem latwo i przyjemnie sie dodaje edge czasem zaznaczam tez poprostu linie ktore mi pasuja i daje connect ;) jedyny minus cut'a to to ze mozna ladnie napstrzyc w siatce jak to widac na mojej postaci ;)
Rekomendowane odpowiedzi