Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem tutaj nowy .. chodz mam nadzieje nabrac jakis wizerunek i respekt w tych klimatach ... uczymy sie cale zycie .. pierwszym moim postem .. oraz chyba kluczowym jest stworzenie cieczy wyplywajacej z peknieci powiedzmy skaly ... mam zamiar stworzyc palaca sie kule ktora uderzy w skale z ktorej wyleje sie ciecz ... niby lava .. jak zrobic kule mniej wiecej .. bardziej mniej wiem .. fumeFX tylko to znalazlem i w tym kabinuje .. chyba ze znacie cos lepszego kazdy tutek kazda pomoc sie przyda .. i ciagle niewiem jak wykonac wyplywajaca ciecz zwlaszcza do danego ksztaltu lub mometu .. ciagle sie poruszajaca w koncowym efekcie delikatnie w miejscu .. .. daje linka do cieczy jak mniej wiecej miala by wygladac ... http://www.ogien.nazwa.pl/images/ciecz2.jpg

prosze o jakies tutoriale najlepiej .. o jakakolwiek pomoc .. przykladowe modele 3d .. pomocne tematu cokolwiek co pomorze... potrzebne mi jest to do zrobienia firmowej stronki a niemam pojecia jak sie za to zabrac ..

• Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

http://www.allanmckay.com/tut/waterdrop_tut.avi

Świetny tutek cząsteczkowy. Sam ruch cząsteczek jest rozłożony na części pierwsze, więc nawet jeśli nie znasz PFlow to na pewno po uważnym obejrzeniu tutoriala będzies wiedział co i z czym się je (tzn np jak zwolnić ciecz).

Tutorial nie pokazuje jak zrobić z cząsteczek zbitą masę, model. Ale to można załatwić np BlobMeshem (chociaż to nie jest najlepszy wybór ;) ) albo PWrapperem (plugin dodawany razem z glu3D).

Najlepszym wyjściem jest oczywiście zrobić symulację RealFlow, którą będziesz mógł od razu zamienić do postaci modelu.