Gość miko Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 Witam Jakiś czas temu kupiłem kartę G-Force 4 Titanium 4400 firmy Creative. Niestety uszkodziła mi się w niej pamięć (pokazują się paski na ekranie). Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wymiany tej pamięci (pamięć jest wbudowana w karte!). Pozdrawiam
dirty Napisano 22 Luty 2004 Napisano 22 Luty 2004 prawdopodobnie karta do wyrzucenia... jesli masz na gwarancji jeszcze to lec do sklepu! jak nie to raczej nic nie zrobisz. pamiatek sam nie wymienisz...w sumie to mozliwosci jest kilka: - padly wlasnie pamiatki- do wyrzucenia lub do serwisu jak sie chcesz wykosztowac, moze wymienia - pamiatki sa mooooocno przetaktowane- wroc do defaultowych ustawien (555 albo 575 mhz jesli mnie pamiec nie myli) - port agp ci padl. podlacz inna karte albo swoja u kumpla- serwis - cos, jakis element jest niedocisniety (nozki pamieci prawdopodobnie, rezystory...)- przy wlaczonym kompie sprobuj podociskac rozne elementy czyms NIEPRZEWODZACYM!! (paleczka silikonowa lub plastikowa) - moze cos z kablem lub wtyczkami do/z karty/monitora - pokrec, podociskaj - zmien stery chociaz pewnie nic to nie da - jak kupiles uzywana to upewnij sie ze cooler dotyka rdzenia, itp. itd. - nie kupuj wiecej gforce\'a od creativa. juz pare takich historyjek slyszalem... pzdr
Tomasz Kucharz Napisano 29 Luty 2004 Napisano 29 Luty 2004 jesli jesteś w stanie zaglądnąc pod radiatorek ale w taki sposób by nie naruszyć plomby itp... (jesli poznają że otwierałeś to masz po gwarancji) sprawdz czy pasta pomieczy pamiątkami i radiatorem nie wchodzi między nóżki pamiątej, sam procesor graficzny jest bezpieczny - nóżki ma schowane POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi