Napisano 22 Luty 200421 l Witam Jakiś czas temu kupiłem kartę G-Force 4 Titanium 4400 firmy Creative. Niestety uszkodziła mi się w niej pamięć (pokazują się paski na ekranie). Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość wymiany tej pamięci (pamięć jest wbudowana w karte!). Pozdrawiam
Napisano 22 Luty 200421 l prawdopodobnie karta do wyrzucenia... jesli masz na gwarancji jeszcze to lec do sklepu! jak nie to raczej nic nie zrobisz. pamiatek sam nie wymienisz...w sumie to mozliwosci jest kilka: - padly wlasnie pamiatki- do wyrzucenia lub do serwisu jak sie chcesz wykosztowac, moze wymienia - pamiatki sa mooooocno przetaktowane- wroc do defaultowych ustawien (555 albo 575 mhz jesli mnie pamiec nie myli) - port agp ci padl. podlacz inna karte albo swoja u kumpla- serwis - cos, jakis element jest niedocisniety (nozki pamieci prawdopodobnie, rezystory...)- przy wlaczonym kompie sprobuj podociskac rozne elementy czyms NIEPRZEWODZACYM!! (paleczka silikonowa lub plastikowa) - moze cos z kablem lub wtyczkami do/z karty/monitora - pokrec, podociskaj - zmien stery chociaz pewnie nic to nie da - jak kupiles uzywana to upewnij sie ze cooler dotyka rdzenia, itp. itd. - nie kupuj wiecej gforce\'a od creativa. juz pare takich historyjek slyszalem... pzdr
Napisano 29 Luty 200421 l jesli jesteś w stanie zaglądnąc pod radiatorek ale w taki sposób by nie naruszyć plomby itp... (jesli poznają że otwierałeś to masz po gwarancji) sprawdz czy pasta pomieczy pamiątkami i radiatorem nie wchodzi między nóżki pamiątej, sam procesor graficzny jest bezpieczny - nóżki ma schowane POZDRAWIAM