Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

posciagalem sobie fajne Materials vray .. ze stronki vray-materials.de ....

mam animacje polaczenia cieczy z realflow z ogniem fumefx .. chcialbym po dodaniu materialu .. tej cieczy .. zrobic jej przejscie w inny material po jakims czasie ... czy jest taka mozliwosc .. i jak to zrobic .. prosil bym o wytlumaczenie kroczek po kroczku jak dziecku .. raz a porzadnie .. gdyz dopiero zaczynam z 3dmax .... pomocy ..

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

skoro zaczynasz dopiero z maxem to po kiego grzyba pchasz się w vraya, fume'a i real flow? człowieku... opanuj podstawy dopiero potem zacznij bawić się czymś bardziej zaawansowanym.

Napisano

acha .. to dzieki za pomoc .. spoko .. jestem wdzieczny .. wy to jestescie kochani ........... czyli jak nie znam podstaw to nie mam co liczyc na pomoc .. :( ? .. mam wiele pomyslow .. ale zbyt malo czasu by sie uczyc wszystkiego od nowa ..

Napisano

Heh no ale jesli nie znasz podstaw to troche ciezko zabrac sie od drugiej strony nie? A argument z pomyslami co malo przekonywujacy kazdy ma pomysly kazdy chce zrobic super gre, wlasnego shreka itd ale zaden magiczny program za was nic nie zrobi wiec zmudna nauka od podstaw to podstawa xD. Juz dostales jedna podpowiedz ze mozesz ruszyc material blend. Nie pasuje? No to ja sie dolacze i wytlumacze jak dziecku: klikasz na swojej pieknej klawiaturze przycisk "F1" i wlacza ci sie help. Teraz wpisujesz rzadana fraze np "blend material" i czekasz na wyniki. Czytasz sobie i juz wiesz z czym to sie je. Jesli nie znasz angielskiego to odpalasz sobie w necie super stronke np http://www.angool.com i sobie slowko po slowku tlumaczysz. Mam nadzieje ze pomoglem i wytlumaczylem jak "dziecku".