Napisano 26 Luty 200421 l Witam, Moj PIERWSZY model ktory zrobilem w Maxie. Nigdy wczesniej nie bawilem sie w fajki, szklanki czy rekiny, jak zobaczylem pare modeli na www.suurland.com to mnie szczena opadla, a teraz ja sam probuje cos wyrzezbic ale nie bardzo mi to idzie. Zamieszczam nizej moja prace, prosze o recenzje. I pomoc: Jak moge zrobic ladny material do szyb? Jak zrobic zeby inne elementy pasowaly do karoseri? P.S Jak juz zauwazycie bledy to napiszcie jak moge je naprawic
Napisano 26 Luty 200421 l Jak moge dobrze polaczyc dwie polowki auta? Bo jak widac nie wyszlo mi to najlepiej.
Napisano 26 Luty 200421 l Jest taki modifier - Symmetry. I tam najpierw ustawiasz oś odbicia symetrycznego, a potem, po rozwinieciu zakladki symmetry, masz mirrora. Przesuwasz i dopasowujesz go tak, aby polowki idealnie sie sklejaly. A jak nie sklejaja sie idealnie to ustawiasz weld treshold (laczy wiercholki o okreslonej odleglosci od siebie) tak, zeby sie kleilo. Staralem sie wytlumaczyc jasno ale nie wiem jak poszlo :)
Napisano 26 Luty 200421 l no fanie tylko albo mi sie zdaje albo troszke gdzieć coś ucieka ale niewiem co ale jest oka
Napisano 26 Luty 200421 l Ok dziekiza te symetry chyba dziala. Ale napiszcie jeszcze jak laczyc czesci zeby dobrze do siebie pasowaly, i jak zrobic dobry material na szyby bo srodek juz mam przygotowany ale narazie jest w czesciach(wiecie siedzenia w jednym pliku, kolko w drugoim)
Napisano 26 Luty 200421 l co możemy napisać jeśli pokazałęś w ten sposób swój samochód :/ jeszcze dużooooo za wcześnie na lakiernika wywal te materiały przygaś światło i pokaż wtedy render a wszystkie bugi wyjdą jak na dłoni ;)
Napisano 26 Luty 200421 l co możemy napisać jeśli pokazałęś w ten sposób swój samochód :/ jeszcze dużooooo za wcześnie na lakiernika wywal te materiały przygaś światło i pokaż wtedy render a wszystkie bugi wyjdą jak na dłoni ;)
Napisano 26 Luty 200421 l Niech wam bedzie zamiesczam autko bez texturek( i szyb bo to jest tragiedia)
Napisano 26 Luty 200421 l łojezu !! troshku bugów będzie...jeszcze jakbyś był tak miły i przyzoomował nie które elementy.. :)
Napisano 26 Luty 200421 l No ja mam takie pomysly: -zrob detach tylnych lamp zeby nie podlegaly wygladzeniu wspolnie z karoseria (dziwnie to wyglada, i jakos krzywo tam chyba jest) -poczytaj gdzies (w helpie maxa np.) o grupach wygladzania, przypisz elementom (np drzwiom jedna grupe a nadkola inna) dzieki temu rowki przy drzwiach np nie beda sie tak zaokraglac -opony strasznie cienke (doslownie) ! That\'s it P.S ludzie nie cisnijcie tak tego przycisku \"wyslij odpowiedz\"! Raz wystarczy [yes] !
Napisano 26 Luty 200421 l Detach lamp? Przeciez one sa osobna czascia :P a co do tych grup to: ciezko mi to wychodzi, ale probuje. I jeszcze opony, wiec takie zostana poniewaz sa to opony nisko-profilowe, na oko jakies 25-30 :)
Napisano 27 Luty 200421 l Originally posted by Wtorek P.S ludzie nie cisnijcie tak tego przycisku \"wyslij odpowiedz\"! Raz wystarczy [yes] ! wyobraź sobie ze czasem raz nie wystarcza...i możesz nawet 5 razy klikać a postu cholera nie zamieści...koniec OT co do integry..to ja mam pytanie czy przednie lampy nie powinny być raczej okularami...??Chyba że ja nie widziałem innych integr :) co do opon...to to co zrobiłeś to raczej nie jest 20-30% tylko z 10% ale i tak źle nie wygląda co do modelu to słuchaj na przednim błotniku mash mase zagłębień i fałdek...dziwne są tesh zagłębienia przy drzwiach...bo tam chyba ms robi ci nie rowki ale doliny ;) a i na tylnim błotniczku tesh bug by sie znalazły :) pozatym pod przednim zderzakiem jest jakaś dziwnie wystająca płetwa :) pozdrawiam...
Napisano 27 Luty 200421 l no dobra sam sobie odpowiedziałe ma swoje pytanie odnośnie wyglądu integry :) swoją drogą mógłbyś wrzucić jakieś refki żeby zobaczyć chociash co robisz :)