makler Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 Witam, posiadam laptopa Qosmio G30. Pracowałem na nim przez dłuugi okres, ostatnio niestety mi się zacioł przez co nic nie mogłem zrobić. Odczekałem chwile ale nic, więc zrestartowałem komputer (wyłączyłem przyciskiem i włączyłem ponownie). I tu pojawił się problem ponieważ na czarnym ekranie pojawiły się dolary, a system nie chciał się uruchomić. Stwierdziłem zatem, że preinstalacja systemu pomoże, jednak przy isntalacji visty nie widzi dysków! Pomyślałem, że padł jeden dysk albo obydwa. Zakupiłem dwa takie same, podłączyłem ale wciąż występuje ten sam błąd. Teraz już nie mam zielonego pojęcia co zrobić. Jeśli ktoś zna odpowiedź to proszę o pomoc. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 A w biosie sprawdzales? Wiekszosc lapkow ma jakis self check w biosie wbudowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 niestety w biosie też nie można nic odczytać, wszystko jest w dolarach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 4 Listopad 2008 Autor Share Napisano 4 Listopad 2008 (edytowane) z pendrive'a wgrałem sterowniki raidu i wyświetliły mi się pratycje jednak, gdy wybieram partycje do instalacji to pokazuje wykrzyknik z informacją: Nie może odnaleźć woluminu systemowego spełniającego kryteria instalacji. SORRY ZA SPAM ... ZAPOMNIAŁEM SIE. Dobra, zrobiłem wszystko, zainstalowałem system i wszystko działało do momentu aż znowu mi sie nie zawiesił komputer i było to samo od nowa. Okazało sie jednak, że ten model toshiby ma jakąś wade, że sie cały BIOS rozpada. Dlatego podobno wycofane zostały z produkcji. DZIEKUJE ZA POMOC. TEMAT UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY. Edytowane 7 Listopad 2008 przez makler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi