Napisano 27 Luty 200421 l siema, dzis mialem pierwsza laborke z grafiki ( studiuje na WEiTI PW). Coprawda dotyczyla Corel\'a ale sprawdzilem jakiego maxa maja. Maja szóstke. Zdziwilem sie. Kasiorki troche musieli wydac. co wiecej sprzety w laboratorium tez sa spoko. Co jeden to ma 512 Ramu, Pentiuma 2.66 GHz i GeForce 4 (taki byl przynajmiej w tym kompie z ktorym ja prracowalem i u kumpla) no no no pomyslalem. tym bardziej ze kompow jest ze 20. Nasuwa mi to pomysl zeby zrobic animacje o ktorej od dawna mysle. Wreszcie ograniczenie sprzetowe zniknie. (o ile udostepnia mi laboratorium)
Napisano 27 Luty 200421 l wow, no to gicio, jakbys sie dogadal z wladzami to mozesz naprawde wypasiony filmik zrobic na takich 20 p4 2.66... nic tylko pozazdroscic (of course jesli sie dogadasz z dziekanami, rektorami i innymi sekretarkami z dziekanatu...)
Napisano 27 Luty 200421 l Autor jet tam ktos taki jak opiekun laboratorium. z nim by trzeba gadac. mysle ze jak cos to nie bedzie robil problemow. Oby..
Napisano 27 Luty 200421 l tylko pozazdrościc pracowni... my na wydziale arch. polibudy w b-stoku mamy 8 kompów p166 64ram :))) a o maxie już dawno zapomnieliśmy-bo jak był nalot sprawdzili że soft był piracki :))) teraz mamy cinema 4d bo za friko dostaliśmy... ale na tych kompach nie chce się odpalić... no dobra już nie narzekam... ....a to adresik dziekana jakby ktoś chciał się z niego pośmiać i coś mu nawrzucać :) [email protected]
Napisano 14 Marzec 200421 l wiem co nieco o pw i informatyce na pw, poziom jestr wysoki, bardzo wysoki, zarowno wymagań( przynajmniej u mnie) jak i wykladowców/ćwiczeniowców
Napisano 16 Marzec 200421 l Autor fakt poziom jest wysoki. ale jesli chodzi o podstawy grafiki to. sa to podstawy. Coprawda wyklady nijak sie maja do laborek ale sa spoko Wyklady dotycza bardziej technicznych rzeczy. algorytmow rysowania na ekranie, wypeniania, przycinania itd. Dzis mialem o barwach RGB CMYK HSV itd. Spoko wyklady. fajne rzeczy mówia. Na pozniejszych semestrach sa bardziej ambitne rzeczy. Przy okazji udalo mi sie z góry zaliczyc na 5 wszystkie laborki z Corela i 3ds max. Zostaly jeszcze 3 kolokwia wykladowe i projekt z OpenGL. Zainteresowanych Zakladem Grafiki Komputerowej dosylam do stronki: http://www.grafi.ii.pw.edu.pl/r1.htm
Napisano 7 Kwiecień 200421 l OpenGL ? A to kolega prawie po fachu ... prawie bo ja fizykiem jestem... Ale jak widać OpenGL łączy (czyli z tego wynika , że DirectX dzieli ?)