Napisano 8 Listopad 200816 l Co sądzicie o takiej "pożywce" dla uszu? Ostatnio - w sumie zawsze - gustowałem w takich dźwiękach. Lubiłem rock i techno, ale to nie było to, co sprawiało, że budziły się we mnie artystyczne uczucia i pewnego rodzaju wspomnienia lub pragnienia marzeń oraz natchnienie by walczyć o świadomość w śnie. Wczoraj obejrzałem trochę Piratów z Karaibów : Skrzynia Umarlaka, całe napisy "wysłuchałem", no i tak przypomniałem sobie o czymś takim jak soundtrack lub po prostu muzyka orkiestrowa. Od razu w sieci wyszukałem kilka utworów z ww. filmu i słuchałem.. I do dziś słucham oraz wyszukuje inne utwory z innych dzieł kinematograficznych i komputerowych. Przed chwilą trafiłem na main theme Tomb Raider'a Underworld, który było mi dane usłyszeć w menu wersji demonstracyjnej, lecz nie słuchałem do końca - mogę tego żałować, nuta jest na prawdę niesamowita, tu link: http://gimmemore69.wrzuta.pl/audio/yUFwtzseKL/tomb_raider_underworld Również inne utwory pogrywające w tle rozgrywki są tak klimatyczne, że... Po prostu trzeba to przeżyć samemu. Cóż więcej mówić... To jest po prostu czysty rodzaj muzyki, który daje po uszach zwłaszcza w słuchawkach. Polecam, choć i tak każdy pewnie słuchał tego chociaż raz, czy to osoba lubiąca hip hop czy tam disco polo ;]