Napisano 1 Marzec 200421 l Nie miałem jeszcze takiego problemu... rzecz w tym, że muszę zrobić prezentację w dużej rozdzielczości => 1024:768 [na FULL SCREEN\'ie] ... nie może to być oczywiście pokaz slajdów... prezentacja ma być portfolio pewnej firmy no i oczywiście wszystko się musi ruszać, skakać itp. Ale tu właśnie pojawia się problem... animacje stworzone we FLASH\'u... obojętnie czy we FLASH\'u MX\'ie czy w SWISH\'u po prostu nie działają płynnie... prosty efekt i FPS spadają do 3-4. Probowałem różnych zabiegów... zmniejszanie liczby kolorów obrazków, cięcie obrazków ale to nic nie pomogło. A na tle musi być ta nieszczęsna tapetka :-( Przerzuciłem się na Director\'a, ale ten się zachowuje podobnie jak FLASH, pewnie przez podobny silnik... Dorwałem Magent\'ę, ale ta też nie najlepiej się z tym spisywała... na końcu wrzuciłem to do Mediator\'a, a tam o dziwo działa płynnie... [pod warunkiem, że wszystko jest wyrenderowane do formatu Mediatora]... problem w tym, że użycie Mediatora odpada... bo kupno kolejnego tego typu programu jest niemożliwe :-( Więc mam pytanie, czy ktoś wie jak możnaby zoptymalizować FLASH\'a aby oglądanie nie bolało już tak bardzo [żeby tak osiągnąć 20 fps :-)]? Może ktoś zna fortel, aby obejść ten problem? POMOCY!