Napisano 30 Listopad 200816 l witam mam problemy z backburnerem...nagle zaczal pojawiac sie taki komunikat.czy ktos spotklal sie moze z czyms takim? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b975aa2cced2f95e.html chce wyrenderowac widok w duzej rozdzielczosci z kamery ustawionej ortogonalnie. czy to moze miec jakis wplyw. pozdrawiam.
Napisano 30 Listopad 200816 l hehe miliony razy ;) Najprawdopodobniej komputer na który to wysyłasz nie może po prostu przemielić sceny. Z reguły powodem są różne wersje maxa, vraya, czasami niedoinstalowane systemy kości (pro bones, CAT) czy jakieś skiny. Czasami jest to też kwestia renderingu: zbyt wyżyłowane ustawienia GI, przekombinowane materiały z gigantycznym samplingiem... czasami nawet za dużo iteracji TS na obiektach powoduje wywalenie taska... Ale najpewniej jest tak jak piszesz: za duża rozdziałka ustawiona w renderingu. To czy kamera ma perspektywę czy nie, nie ma na to wpływu.Rraczej stawiałbym właśnie rozmiary wyjściowego pliku oraz ewentualnie mix z wymienionymi wcześniej przeze mnie problemami. Pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 200816 l Autor dzieki za odpowiedz. moje zdziwienie wynika z faktu ,ze wczesniej robilem obrazki o wiekszych ustawieniach i wszystko dzialalo.
Napisano 30 Listopad 200816 l widocznie masz coś felernego w scenie co wywala taska z bckbrn'a. sprawdź czy gdzieś przez przypadek nie masz jakichś błędów. taka pierdoła ale np. missing bitmaps też potrafi wykrzaczać taska.